Nebbiolo DOC

Langhe Nebbiolo DOC är ett rött vin med fräsch och elegant doft. Smaken har influenser av viol, bär och inslag av svartpeppar. Det ska serveras vid en temperatur mellan sexton och arton grader och är idealiskt att drickas med pastarätter ost och kallskuret.

Product ID: 371 Kategori: Etikett:

Om Nebbiolo DOC

Langhe Nebbiolo DOC är ett vin som kan drickas ungt eller lagras i upp till tio år. Doften är fräsch och elegant. Smaken har influenser av viol, bär och inslag av svartpeppar. Det ska serveras vid en temperatur mellan sexton och arton grader och är idealiskt att drickas med pastarätter ost och kallskuret.

Vingården

Vingården täcker en yta på 2,2 hektar och ligger ca 450 meter över havet. Jordmånen är lerig och kalkrik. Vinrankorna växer i vertikal spaljé, beskäras enligt ”Guyot” metoden och tätheten är 5000 plantor per hektar. Rankorna planterades  1996, 1998 och 2000. Den genomsnittliga slutproduktionen är cirka 20 000 0.75lt flaskor.

Vinifiering

Vinframställningen startar efter en manuell skörd i lådor, som börjar med omedelbart avlägsnande av stjälk, följt av tre pump overs per dag under den första veckan. Macerationen varar sedan i åtta dagar.

Efter decantering och den malolaktiska jäsningen får vinet sedan stå i behållare av rostfritt stål under 10-14 månader för att senare lagras vidare på flaska.

Producent

Vinnamn

Druva-or

Årgång

Alkoholhalt

Storlek

Typ av lagring

Land

Region