Armujan Barbera d’Alba Superiore

Armujan Barbera d’Alba från Ruggeri Corsini är ett exklusivt vin omskrivet av internationella enologer. Frisk doft med smaktoner av plommon. Passar utmärkt till pastarätter med mustiga såser och kan lagras i upp till 10 år.

Product ID: 666 Kategori: Etikett:

Om vinet

Armujan Barbera d’Alba Superiore DOC är Ruggeri Corsinis stolthet och glädje: vid sidan av Barolo Bussia Corsini DOCG är detta vin mycket uppskattat och erkänns av internationella enologiska tidskrifter. Det är ett vin som kan drickas unga eller lagras i upp till 10 år. Det ska serveras vid en temperatur mellan sexton och arton grader och är idealiskt att servera till pastarätter med rika köttsåser, kött, vilt, ost och kallskuret.

Vingården

Vingården täcker en yta på 2,2 hektar och ligger ca 450 meter över havet. Jordmånen är lerig och kalkrik. Vinrankorna växer i vertikal spaljé, beskäras enligt ”Guyot” metoden och tätheten är 5000 plantor per hektar. Rankorna planterades  1996, 1998 och 2000. Den genomsnittliga slutproduktionen är cirka 20 000 0.75lt flaskor.

Vinifiering

Vinframställningen startar efter en manuell skörd i lådor, som börjar med omedelbart avlägsnande av stjälk, följt av tre pump overs per dag under den första veckan. Macerationen varar sedan i åtta dagar.

Efter decantering och den malolaktiska jäsningen får vinet sedan stå i behållare av rostfritt stål under 10-14 månader för att senare lagras vidare på flaska.

 

Producent

Vinnamn

Druva-or

Årgång

Alkoholhalt

Storlek

Land

Region